Piercefield Road Sketch proposals Underway..

A feasibility study for a project to redevelop and extend a property in Formby.  the proposals create a new open plan living/kitchen/dining space and separate kids play room all with frontage onto the rear patio /garden area. The design looks to mazimise the light into all areas through a combination of large floor to ceiling  aluminium glazed panels/ bifolding screens and Velux rooflights. the scheme also incorporates covered external seating/bbq areas under a first floor canopy. 

At first floor the proposal looks to relocate the existing Bathroom to allow access through to a new vaulted master bedroom space with attached en-suite and Dressing Space. The small bathroom is then relocate to a larger bedroom to increase its size. 

Directly accessed from the master bedroom is a small external balcony to create a covered seating area with rooflights and views down the garden. The baclony area incorporates a Green living wall to allow screening from the adjacent properties and create a garden feel tot he space.