Two storey rear extension proposals.

A feasibility study for a project to redevelop and extend a property in Formby.  The proposals create a new open plan living/kitchen/dining space and separate kids play room all with frontage onto the rear patio /garden area. The design looks to maximise the light into all areas through a combination of large floor to ceiling aluminum glazed panels/ bi-folding screens and velux roof-lights. The scheme also incorporates covered external seating/bbq areas under a first floor canopy. 

At first floor the proposal looks to relocate the existing bathroom to allow access through to a new vaulted master bedroom space with attached en-suite and dressing space. The small bathroom is then relocate to a larger bedroom to increase its size. 

Directly accessed from the master bedroom is a small external balcony to create a covered seating area with roof-lights and views down the garden. The balcony area incorporates a green living wall to allow screening from the adjacent properties and create a garden feel to the space.

 

Key Project Info:

Location: Formby, Liverpool

Architect: Jakesville Studios 

Structural Engineer: tbc

Contractor: tbc

Status: Feasibility Complete

 


Gallery


Your dream project is waiting..

Contact us today to arrange a complimentary consultation to discuss your ideas and proposals.